måndag 12 juli 2010

SM-silver!


Det blev till slut en andraplats för mitt quidditchlag The Flying Errors i Quidditch-SM, som gick av stapeln i Järfälla nu i helgen. Vi inledde mot laget som inte bör nämnas vid namn, aka Dachau Death Eaters. En glass till den som hittar ett smaklösare namn. Förutsättningarna var inte direkt optimala - Tove stukade foten påväg till turneringen (säger ju att man inte ska åka kollektivt, springa för att hinna till tåget=enorm skaderisk), och själv fick jag en armbåge i ryggen efter ett par minuter. Länge sedan jag var med om något så läskigt - det fick rakt igenom och värkte i både rygg och bröst, fick knappt någon luft, kunde inte springa mer än ett par meter. Det gick över en stund efter matchen men hade nackont resten av dagen. Trots att vi bara hade en jagare som kunde springa (Kajsa) lyckades vi hålla siffrorna nere till 10-30. När kvicken släpptes fångade vår sökare den, men jag glömde visst att nämna att hela HP-fandomen i Sverige är mer korrupt än domarna i Serie A, så de hittade någon anledning att döma bort det. Förlust istället med 80-10 och humöret inte direkt på topp.

Som Romasupporter är man dock van vid orättvisor så vi tog nya tag under gårdagen! Först match mot Xtreme Wiggaz United, där vi spelade ut totalt och gick upp i 80-20 ledning innan deras sökare tog kvicken. Oturligt där, hade vi fångat kvicken hade vi på allvar kunnat ge DDE en riktig match trots förlusten mot dom. Eftersom kvicken var värd 50 poäng vann vi ändå matchen.

Den sista matchen mot Jämtland Jägermeisters blev också den bästa. Bra spel från båda lagen, men tack vare en fantastisk vaktare i David, två slagmän (Li och Rose-Ann) som knappt missade ett kast och skoningslös effektivitet framåt gick vi upp i en 80-30 ledning innan Miche till slut fick avsluta SM genom att fånga kvicken. Detta gav oss en, med tanke på domarnas uppenbara partiskhet, mycket hedrande andraplats!

Inga kommentarer: