måndag 11 maj 2009

"Kolla, det finns Lidl i Tyskland också!"

Suck, 91:or alltså. Tack för citatet Rani, det blev en utmärkt rubrik!

(Nej, han var inte seriös...)

Berlinresan var underbar och otroligt intensiv! Efter sisådär tre timmars promenad "I murens skugga" ville min kropp bara lägga sig ner och dö, men inte då - efter den promenaden stod vi i en relativt lång kö för att åka upp i glaskupolen på Riksdagshuset. Fantastisk utsikt, och upplevelsen stärktes av att ett ofattbart åskväder drog in just när vi var uppe. Riktigt häftigt.

Berlins historia 1942-1989 var resans tema, och mycket historia blev det. Ett intressant besök till Wannsee med efterföljande seminarie om den "slutgiltliga lösningen" tyckte jag personligen var höjdpunkten, men ett besök till ett gammalt Stasifängelse var inte helt fel det heller. På tal om Wannsee så är det helt klart stadsdelen som får Djursholm och Lidingö att framstå som rena medelklassområdena.

Nu är det dock tillbaka till vardagen, sista fyra veckorna nu, och kämpa kämpa kämpa. Den här veckan kursprov i tyska och matte plus lite annat smått och gott, nästa vecka svenskainlämning, prov i internationell ekonomi, samt historiaseminarie. Pooh.

Inga kommentarer: