måndag 17 maj 2010

Semo orgogliosi

Det blev som väntat ingen scudetto den här gången heller, men man kan inte vara annat än stolt över Romas insats den här säsongen! Från en katastrofmercato, en om möjligt ännu sämre säsongsinledning, till att bli tvåa i ligan, två fjuttiga poäng från ettan! Från förra säsongens bedrövliga sjätteplats och missat Champions League, till att vara direktkvalificerade till nästa års upplaga av den finaste klubblagsturneringen. Obesegrade 24 matcher i rad i ligan. Två derbysegrar av två möjliga (bara det räcker ju egentligen för att en säsong ska vara räddad...).

Jag skulle kunna skriva en hel avhandling om alla fördelar Inter får, men den uppmärksamheten är de inte värda. Jag nöjer mig med att säga grattis, särskilt till de Interspelare som faktiskt har lite hjärta och mycket vilja (läs: Javier Zanetti och Diego Milito), och till de Interfans som inte kom samtidigt som Zlatan.

Och nästa säsong kan egentligen bli hur bra som helst! Älskade, vackra Totti får tid att vila upp sin sargade kropp under sommaren, Rosella hittar lite pengar och köper in Burdisso utan att behöva ge bort Brighi, Daniele de Rossi bär hela Italien på sina axlar under VM, och Juan bevisar i samma turnering att han är världens bäste mittback. Menéz hänger i gymmet hela sommaren så han får lite lättare att stå upp, Vucinic övar passningsspel, och José Mourinho gör vackra Italien ännu vackrare genom att försvinna till Madrid. Helst tar han Mario Balotelli med sig.

Och i höst kör vi igen, full fart i både Serie A och Champions League. Till sist bjuder youtube på en liten video som visar hur vackert det kan vara när Roma spelar fotboll!


Inga kommentarer: