tisdag 19 februari 2008

Klockrent..

Gillar egentligen inte AB men Simon Bank är en rätt okej krönikör, och här har så jävla rätt om varför Tottis lojalitet till Roma är så jäkla mycket mer imponerande än Rauls, Del Pieros, Maldinis, Puyols etc:

" Han är ett med Rom, på ett sätt som ingen annan stor spelare i världen är. Vi har våra Maldini och Neville och Gerrard och Raúl och Puyol – men det är väl ingen sport att bli kvar i klubbar som är bäst?" och "Han har vuxit ihop med sin klubb så att man inte längre kan se var det ena börjar och det andra slutar, och i kväll är det honom alla tittar på. "

Det här är så jävla bra. Roma är inte till för att vinna titlar eller för att tjäna pengar, Roma är till för att älskas och bli älskat. Här i har vi en del av sanningen till varför Roma är mitt lag; det är en metafor för vad livet handlar om, så mycket mer än pengar och ära. Visst kan det vara trevligt med detta, men det är kärlek allt kommer tillbaka till. Och Francesco är en stark person och en bra person, för han har stått emot lockropen från norr om mer pengar och mer segrar. Han har gett dom fingret och frågat vad han ska med titlar och ära till när han har en stad, ett folks kärlek?

Roma vill bli stora ja, och Roma må vara en vacker dröm om att stå upp mot nord, mot lagen som köper, köper, köper, men alla framgångar mänskligheten uppnått har börjat som en dröm.

Roma Roma Roma
core de sta città
unico grande amore
de tanta e tanta gente
che fai sospirà

FORZA CAPITANO!! FORZA ROMA!!

Inga kommentarer: